Lestijärven kunnan päätökset > Kunnanhallitus > Tiistai 19.02.2019 klo 09.00-11.39
22§ POIKKEAMISLUPAHAKEMUS/VELI-MATTI HUHTALA/RANTA-ASEMAKAAVASSA MÄÄRITELLYN SAUNAN KERROSALAN (20 M2) YLITYS

Poikkeamista haetaan maankäyttö- ja rakennuslain 171 §:n nojalla, 58 §:n 1. momentin säännöksistä. Kunta on asiassa toimivaltainen, koska rakennuspaikkakohtainen kokonaisrakennusoikeus ei ylity.

Alueella on voimassa oleva ranta-asemakaava ja rakennuspaikka on kaavoitettu loma-asuntoalueeksi RA.

Veli-Matti Huhtala hakee ranta-asemakaavamääräyksissä olevan rakennusoikeuden erillistä saunaa koskevan max. koon (20 k-m²) ylitysoikeutta. Hakija suunnittelee omistamallaan Kuusiranta -tilalla, RN:o 24:33. sijaitsevalla kaavatontilla olevan saunarakennuksen laajennusta. Saunan nykyinen kerrosala on 28,2 k-m2 ja rakennetteva laajennus 8,7 m2, eli saunan kerrosala on yhteensä 36,9 m2 Tontilla sijaitsevan loma-asunnon kerrosala on 54,6 m2 sekä varaston kerrosala 20 m2. Kaikkien rakennusten kerrosala yhteensä on siten 111,5 m2. Saunan rakentaminen laajennuksena mahdollistaa rakennusten lukumääräksi tontilla sallitun kolme rakennusta. Tontin kokonaisrakennusoikeus on 120 k-m², joka ei ylity. Hakija on suorittanut naapureiden kuulemisen eikä heillä ole huomautettavaa hankkeesta.

vt.rakennustarkastaja

Lautakunta toteaa lausuntonaan kunnanhallitukselle, että se puoltaa saunarakennuksen pinta-alan ylitystä hakemuksen mukaisesti, koska rakennuspaikkakohtainen kokonaisrakennusoikeus ei ylity eikä sen havaita tuottavan huomattavaa haittaa kaavoitukselle, kaavan toteuttamiselle tai alueidenkäytön muulle järjestämiselle eikä vaikeuttavan luonnonsuojelun tavoitteiden eikä rakennetun ympäristön suojelemista koskevien tavoitteiden saavuttamista. Lisäksi rakennuskokonaisuus on suunniteltu niin, ettei siitä olla muodostamassa kahta rakennuspaikkaa.

Tekninen lautakunta

Esitys hyväksyttiin.

------------------------- Kunnanjohtaja
Kunnanhallitus myöntää poikkeamisluvan teknisen lautakunnan lausunnon mukaisesti Veli-Matti Huhtalallesaunarakennuksen pinta-alan ylitykseen hakemuksen mukaisesti, koska rakennuspaikkakohtainen kokonaisrakennusoikeus ei ylity eikä sen havaita tuottavan huomattavaa haittaa kaavoitukselle, kaavan toteuttamiselle tai alueidenkäytön muulle järjestämiselle eikä vaikeuttavan luonnonsuojelun tavoitteiden eikä rakennetun ympäristön suojelemista koskevien tavoitteiden saavuttamista. Lisäksi rakennuskokonaisuus on suunniteltu niin, ettei siitä olla muodostamassa kahta rakennuspaikkaa.

Kunnanhallitus

Hyväksyttiin.