Lestijärven kunnan päätökset > Kunnanhallitus > Torstai 28.03.2019 klo 09.00-12.23
54§ LUPA TUNTIOPETTAJAN VIRAN TÄYTTÄMISEEN JA VIRAN AUKI JULISTAMISEEN

Valmistelija Tarja Mäkelä

Lestin koulun määräraikaiseen tuntiopettajan virkaan, jossa opetettavat aineet ovat bi,mt, tt ja li, on valittu FM Joni Haapakoski lukuvuodeksi 2018-2019. Hänelläonmuodollinen pätevyysbiologian, maantiedon ja kemian aineen opettamiseen. Lestin koululla on tarpeen täyttäätoistaiseksiko. aineiden tuntiopettajan virka. Virka on johtosäännön mukaan laitettava yleiseen hakuun. Kunnanhallitukselta pyydetään lupa viran täyttöön.
Aineenopettajan kelpoisuusvaatimuksista säädetään perusopetuksen 5 §:ssä. Aineenopettajalta vaaditaan ylempi korkeakoulututkinto ja pedagogiset opinnot. Kussakin opetettavassa aineessa on suoritettava aineenopettajan koulutukseen kuuluvan opetettavan aineen opinnot. Perusopetuksessa opetettavan aineen opintoihin kuuluvat perus- ja aineopinnot.
Siirtymäsäännösten (koskee henkilöitä, jotka ovat saavuttaneet kelpoisuuden 31.12.1998 mennessä) mukaan aineenopettajalta, jonka tehtävänä on antaa perusopetusta tai lukio-opetusta useammassa kuin kahdessa aineessa, edellytetään, että hän on suorittanut kolmannessa tai sitä useamassa aineessa vähintään 15 opintoviikon laajuiset opetettavan aineen opinnot tai että hän on neljän vuoden aikana opettanut ainetta yhdenjaksoisesti vähintään lukuvuoden ajan.

Perusopetuksen rehtori:

Kunnanhallitukselta pyydetään lupa täyttää luonnontieteiden (biologian, maantiedon ja kemian) tuntiopettajan virka toistaiseksi 1.8.2019 alkaen. Mikäli kunnanhallitus myöntää luvan, laitetaan virka avoimeen hakuun välittömästi.

Sivistyslautakunta:

Hyväksyttiin ja lähetetään kunnanhallituksen käsittelyyn.

------------------------- Kunnanjohtaja
Kunnanhallitus myöntää sivistyslautakunnalleluvan täyttää luonnontieteiden (biologian, maantiedon ja kemian) tuntiopettajan virka toistaiseksi 1.8.2019 alkaen määrärahojen puitteissa.

Kunnanhallitus
Hyväksyttiin.