Lestijärven kunnan päätökset > Sivistys- ja hyvinvointilautakunta > Tiistai 7.5.2019 klo 19.00-20.55
14§ TUNTIOPETTAJAN VIRAN TÄYTTÄMINEN

Valmistelija Tarja Mäkelä

Lestin koulun tuntiopettajan virka, jossa opetettavat aineet ovat bg,mt, kemia, tt ja li,on ollut avoinna työvoimatoimiston internetsivulla, kuntatiedotteessa ja kunnan virallisilla ilmoituskanavilla. Hakuaika päättyi 6.5.2019 klo 15.00.
Aineenopettajan kelpoisuusvaatimuksista säädetään perusopetuksen 5 §:ssä. Aineenopettajalta vaaditaan ylempi korkeakoulututkinto ja pedagogiset opinnot. Kussakin opetettavassa aineessa on suoritettava aineenopettajan koulutukseen kuuluvan opetettavan aineen opinnot. Perusopetuksessa opetettavan aineen opintoihin kuuluvat perus- ja aineopinnot.
Siirtymäsäännösten (koskee henkilöitä, jotka ovat saavuttaneet kelpoisuuden 31.12.1998 mennessä) mukaan aineenopettajalta, jonka tehtävänä on antaa perusopetusta tai lukio-opetusta useammassa kuin kahdessa aineessa, edellytetään, että hän on suorittanut kolmannessa tai sitä useamassa aineessa vähintään 15 opintoviikon laajuiset opetettavan aineen opinnot tai että hän on neljän vuoden aikana opettanut ainetta yhdenjaksoisesti vähintään lukuvuoden ajan.
Määräaikaan mennessä tuli kaksi hakemusta. AMK Maija Tunkkari ja FM Joni Haapakoski. Liitteessä kooste hakijoista.

Perusopetuksen rehtori:
Tuntiopettajanvirkaan valitaan FM Joni Haapakoski 1.8.2019 alkaen toistaiseksi. Perusteluna on aineenopettajan muodollinen pätevyys kolmessa opetettavassa aineessa bg,mt,kemia, työkokemus ja todettu sopivuus tehtävään vastaavassa tehtävässä. Koeaikaa ei käytetä.

Sivistyslautakunta:
Hyväksyttiin yksimielisesti FM Joni Haapakoski tuntiopettajan virkaan 1.8.2019 alkaen.