Lestijärven kunnan päätökset > Kunnanhallitus > Tiistai 11.06.2019 klo 09.00.11.32
84§ KESKI-POHJANMAAN JA KRUUNUPYYN KUNTIEN PÄIHDE- JA MIELENTERVEYSSTRATEGIA 2020-2024
Soite on ottanut aktiivisen roolin terveyden ja hyvinvoinnin edistämisessä luomalla edistämistyölle alueelliset rakenteet. Kunnilla on hyvinvointityöstä vastaavat työryhmät (hyvinvointityöryhmä tai johtoryhmä) jotka valmistelevat kuntien hyvinvointisuunnitelmat ja -kertomukset sekä osallistuvat yhdessä alueellisen hyvinvointisuunnitelman ja -kertomuksen laadintaan. Tämän yhteistyön tuloksena on tullut tarve päivittää alueellinen päihde- ja mielenterveysstrategia.
Keski-Pohjanmaalla on ollut maakunnallinen päihdestrategia vuosina 2007 - 2011, joka laajeni Keski-Pohjanmaan kuntien ja Kruunupyyn kuntien päihde- ja mielenterveysstrategiaksi (2012- 2016). Strategia sisälsi ehkäisevän päihdetyön ja päihdehuollon palvelujen tuottamisen mallit.
Uusi päihde- ja mielenterveysstrategia tulee sisältämään nykytilakuvauksen (alue, haasteet, toiminnat), ehkäisevä päihde- ja mielenterveystyö (tavoitteet ja toimintamallit), päihde- ja mielenterveyspalvelut (tavoitteet, toimintamallit, kotiintuotavat, digitaaliset, avo- ja laitosmuotoiset palvelut) sekä seurannan ja arvioinnin.
LIITE 84 Suunnitelma Keski-Pohjanmaan ja Kruunupyyn kunnan päihde- ja mielenterveysstrategian 2020 -2024 laatimiseksi
PÄÄTÖSESITYS
Lestijärven kunnan johto/hyvinvointityöryhmä esittää, että Lestijärven kunnanhallitus päättää
  1. Lestijärven kunta osallistuu alueelliseen päihde- ja mielenterveysstrategian laadintaan
  2. strategia laaditaan esitetyn suunnitelman mukaan (Liite 84)
  3. kunnan hyvinvointikoordinaattori ja hyvinvointityöryhmä edustavat kuntaa strategian laadinnassa
  4. hyvinvointityöryhmä/johtoryhmä nimeää keskuudestaan ehkäisevän päihdetyön yhdyshenkilön sekä työryhmän, joka tuo paikallisen näkökulman strategian laadintaan
PÄÄTÖS
Johto/hyvinvointityöryhmä hyväksyi päätösesityksen janimesi ehkäisevän päihdetyön yhdyshenkilöksi vapaa-aikaohjaaja Niina Tialan ja työryhmäksi kokojohto/hyvinvointityöryhmän.
Kunnanjohtaja
Kunnanhallitus hyväksyy johto/hyvinvointityöryhmän esityksen.
Kunnanhallitus
Hyväksyttiin.


Liitteet
Laadintasuunnitelma