Lestijärven kunnan päätökset > Kunnanhallitus > Tiistai 20.10.2020 klo. 9.00-13.26
217§ KAUSTISEN SEUTUKUNNAN DIGISTRATEGIA 2025

Kaustisen seudun kunnat ovat yhteisesti työstämässä Digistrategiaa vuoteen 2025 saakka.

Strategiatyötä on ohjannut erillinen ohjausryhmä, joka on pitänyt strategiatyöpajat 12.6.2020, 19.8.2020 ja 25.8.2020. Hankkeen valmisteluvastuussa ovat olleet projektipäälliköinä Tytti Pohjola ja Jarno Peltola sekä konsulttina Toni Auvinen.

Yhteisten työpajojen pohjalta on luotu visio ja laadittu strategia. Visiona on, että Kaustisen seutu on Suomen paras älymaaseutu 2025. Strategian tavoitteena on katsoa vahvasti eteenpäin, olla realistisesti toteutettava ja helposti viestittävä sekä koota seudun voimavarat – vahvistaen elinvoimaa ja lisäten houkuttelevuutta. Strategia perustuu toimenpiteisiin, jotka helpottavat henkilöstön ja kuntalaisten arkea sekä tuovat kunnille kustannussäästöjä, yhtenäisiä toimintamalleja ja palveluprosesseja. Strategian ja toimenpiteiden vaikutukset ovat seurattavia, mitattavia ja vertailtavia.

Digistrategian toteuttaminen vaatii sitoutumista. Yhteinen digistrategia on luottamuksen osoitus, jossa päätetään tehdä ja toimia yhdessä eikä erikseen.

Strategialuonnos muodostuu viidestä eri toimintakokonaisuudesta, joita ovat osallistuminen ja vaikuttaminen, asiointi ja palvelut, kuntatyön muutos, johtaminen ja esimiestyö sekä seudullinen tieto- ja viestintätekninen ympäristö sekä yhteiset prosessit.

Strategiatyö päättyy ja siirtyy toteutusvaiheeseen 30.10.2020. Strategian sisältöön voi vielä vaikuttaa kommentoimalla, esittämällä muutosehdotuksia sekä lisäys- ja poistotoiveita.

Kunnanjohtaja

Kunnanhallitus tutustuu seudulliseen digistrategialuonnokseen ja merkitsee strategiasuunnitelman tiedokseen.

Kunnanhallitus
Hyväksyttiin.



Liitteet
Digistrategialuonnos