Lestijärven kunnan päätökset > Valtuusto > Keskiviikko 24.2.2021 klo. 19.00-21.20
10§ HALLINTOSÄÄNNÖN HYVÄKSYMINEN

Hallintosäännössä annetaan tarpeelliset määräykset hallinnon ja toiminnan järjestämisestä, päätöksenteko- ja hallintomenettelystä sekä valtuuston toiminnasta. Myös luottamushenkilöiden palkkio- ja korvausperusteista voidaan määrätä hallintosäännöllä, mikäli kunta haluaa näin tehdä.

Lestijärven kunnan hallintosääntö on hyväksytty ensimmäisen kerran valtuustossa 2.3.2017. Hallintosääntöä on muutettu sittemmin 29.4.2019 ja viimeisin muutos on tehty 25.6.2020.

Kunnassa on tänä vuonna aloittanut uusia viranhaltijoita ja on perustettu myös uusia virkoja, joten hallintosäännön kokonaisvaltainen läpikäyminen on tässä vaiheessa perusteltua.

Uudistetun hallintosäännön keskeisimmät muutokset aikaisempaan hallintosääntöön verrattaessa liittyvät juuri hallintohenkilöstön toimivallan jakoon ja tehtäviin.

Kunnanjohtaja

Kunnanhallitus lähettää uudistetun hallintosäännön lausunnolle hallintokuntiin. Lausuntoaikaa on 31.1.2021 saakka.

Kunnanhallitus
Hyväksyttiin.

-------------------------

Uudistettu hallintosääntöluonnos on ollut lausuntokierroksella hallintokunnilla. Hallintokunnilta saatujen lausuntojen perusteella hallintosääntöä on vielä muokattu ja täydennetty. Muutetut kohdat on merkitty liitteenä olevaan asiakirjaan keltaisella.

Kunnanjohtaja
Kunnanhallitus hyväksyy osaltaan hallintosäännön muutokset ja lähettää uuden hallintosäännön edelleen valtuustolle hyväksyttäväksi.

Kunnanhallitus
Kunnanhallitus päättää esittää valtuustolle hallintosäännön hyväksymistä seuraavien tarkistusten jälkeen:Tarkistetaan § 8 sisäisen valvonnan ja riskienhallinnan jaoston jäsenen kelpoisuusvaatimus,§ 19 opettajakunnan ratkaisuvalta ja § 26 ja 29maa-aineluvan osalta. Kunnanjohtaja ja hallintojohtaja tekevät tarvittavat korjaukset/tarkistukset.

Valtuusto
Hyväksyttiin.

Liitteet
Hallintosääntö