Lestijärven kunnan päätökset > Kunnanhallitus > Tiistai 26.10.2021 klo. 9.00-14.25
196§ TIENLEVENNYSSOPIMUS LESTIJÄRVEN KUNNAN KIINTEISTÖLLÄ
Kosolankankaan tuulivoimapuisto Oy hakee Lestijärven kunnalta oikeutta käyttää tiealueena noin 1100 m2:n suuruista aluetta PUROLA -nimisestä kiinteistöstä 421-401-23-32. Käyttöoikeuden saajan tarkoituksena on suunnitella, rakentaa ja ylläpitää
Lestijärven kunnan alueella useasta tuulivoimalaitoksesta muodostuvaa tuulivoima-aluetta (Hittisenneva, Kosolankangas ja Iso-Korteneva) ja tuulipuistokokonaisuutta (jäljempänä ”Tuulipuisto”). Tuulivoimaloiden leveät erikoiskuljetukset edellyttävät toimenpiteitä tiealueilla ja tiealueiden ulkopuolella.
Käyttöoikeussopimuksella sovitaan tuulivoimaloiden kuljetusten tarvitsemista käyttöoikeudesta Käyttöoikeusalueella. Käyttöoikeuden Saajalla on oikeus käyttää liitteessä 1 merkittyä Käyttoikeusaluetta Tuulipuiston suunnittelun, rakentamisen, käytön ja purkamiseen aikana tiealueena tuulivoimaloiden rakennuspaikoille kulkemista varten.
Käyttöoikeuden Saaja saa tarvittaessa omalla kustannuksellaan parantaa, vahvistaa ja leventää Käyttöoikeuden kohteena olevaa tiealuetta. Tien rakenteita ei kuitenkaan saa rakentaa tai leventää leveämmäksi kuin se on kuljetusten kannalta tarpeellista.
Käyttöoikeuden Saajan tulee omalla kustannuksellaan korjata alue, jos se vahingoittuu Käyttöoikeuden Saajan käytön johdosta.
Käyttöoikeuden Saajan palkkaamalla henkilöstöllä ja mahdollisilla alihankkijoilla on vapaa pääsy tiealueelle. Käyttöoikeuden Saajalla on oikeus pystyttää alueelle tarvittavat varoituskyltit.
Käyttöoikeuden Saajan tulee mahdollisuuksien mukaan ilmoittaa Käyttöoikeuden Luovuttajalle sellaisista tulevista kuljetuksista, jotka estävät liikenteen alueella.

Käyttöoikeus tulee voimaan, kun molemmat osapuolet ovat allekirjoittaneet sopimuksen ja on voimassa Tuulipuiston koko elinkaaren ajan siihen asti kunnes kaikki Tuulipuiston voimalat on purettu ja kuljetettu pois.
Käyttöoikeuden Saaja maksaa Käyttöoikeuden luovuttajalle käyttöoikeuden luovutuksesta kertakorvauksen, jonka suuruus on tuhatsata (1100) euroa.

Käyttöoikeussopimus litteenä.

Kunnanjohtaja
Kunnanhallitus hyväksyy liitteenä olevan sopimuksen tiealueen käyttöoikeudesta ja valtuuttaa kunnanjohtajan ja hallintojohtajan allekirjoittamaan sopimuksen.

Kunnanhallitus
Hyväksyttiin.

Liitteet
Sopimus tiealueen käyttöoikeudesta