Lestijärven kunnan päätökset > Valtuusto > Keskiviikko 29.12.2021 klo. 17.00-19.28
96§ LESTIJÄRVEN RANTA-ASEMAKAAVAN MUUTOS: KIISKILÄ

Juho Kiiskilä hakee Lestijärven ranta-asemakaavan muuttamista kiinteistöjen 421–401–2–33 ja 421–401–2–35 osalla. Kaavamuutosalueelle on osoitettu voimassa olevassa kaavassa maatilan talouskeskus, viheraluetta sekä maa- ja metsätalousaluetta.

Tavoitteena on muodostaa kolme omarantaista rakennuspaikkaa siten, että rakennusala sijoittuu min. 100 metrin etäisyydelle järvenrannasta sekä yksi rakennuspaikka ranta‐alueen ulkopuolelle. Lisäksi rakennuspaikkojen ja rannan väliin osoitetaan ajoyhteys viereisen loma‐asutuksen käyttöön.

Kiiskilä esittää kaavan laatijaksi työn suorittamiseen lupautunutta Plandea Oy:tä, Pekka Kujala, YKS 549.

Juho Kiiskilä sitoutuu vastaamaan ranta-asemakaavan muuttamisesta aiheutuvista kustannuksista.

Kunnanjohtaja

Kunnanhallitus merkitsee toimitetut asiakirjat tiedoksi, päättää hyväksyä maanomistajan aloitteen ja käynnistää alueella ranta-asemakaavan muuttamisen. Kunnanhallitus päättää kuuluttaa ranta-asemakaavan vireille ja asettaa laaditut asiakirjat julkisesti nähtäville maankäyttö- ja rakennuslain 62 §:n ja maankäyttö- ja rakennusasetuksen 30§:n mukaisesti valmisteluvaiheen kuulemista varten (15vrk). Suunnitelma osallistumis- ja vuorovaikutussuunnitelmasta on esitetty kaavaselostuksessa (MRL 63§).

Kunnanhallitus päättää hyväksyä kaavan laatijaksi Plandea Oy:n.

Kunnanhallitus
Hyväksyttiin. -------------------------
Plandea Oy on laatinut alueelta kaavaluonnosasiakirjat valmisteluvaiheen kuulemista varten.
Ranta-asemakaavan muutoksella mahdollistetaan yhden uuden omakotitalon sekä kahden uuden loma-asunnon rakentaminen, lisäksi alueella olevat vanhan maatilan rakennukset osoitetaan maatilan talouskeskusten korttelialueena. Kerrosluku kaikilla korttelialueilla on I½, rakennusoikeutta maatilan talouskeskukselle on osoitettu 500m2, rantasaunalle 30m2, uudelle omakotitontille 250m2 ja kummallekin loma-asuntotontille 140m2.
Uusi rakentaminen sijoittuu kauemmas rannasta, joten rakennuspaikkojen rakentuminen ei muuta maisemaa merkittävästi.

Kunnanjohtaja
Lestijärven kunnanhallitus päättää asettaa laaditut asiakirjat julkisesti nähtäville 30 päivän ajaksi maankäyttö- ja rakennuslain 27 §:n mukaisesti ja pyytää lausunnot Keski-Pohjanmaan liitolta, Etelä-Pohjanmaan elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskukselta, Lestijärven kunnan tekniseltä lautakunnalta, Lestijärven osakaskunnalta sekä naapureilta.
Kunnanhallitus
Hyväksyttiin.
-------------------------

Kiiskilän ranta-asemakaavaa koskevat kaava-asiakirjat ovat olleet yleisesti nähtävillä 6.5.-4.6.2021 välisen ajan.

Lausunnot saatiin Keski-Pohjanmaan liitolta, Etelä-Pohjanmaan Ely-keskukselta sekä Lestijärven kunnan tekniseltä lautakunnalta. Kuulemisen aikana jätettiin yksi mielipide.

Valmisteluvaiheen kuulemisesta saatu palaute ja kaavan laatijan vastineet on koottu kaava-asiakirjojen liitteeksi 1 (oheismateriaali).

Kuulemisen aikana saatuun palautteeseen sekä vaikutusarviointiin perustuen Plandea Oy on laatinut kaavaehdotusasiakirjat, jotka ovat oheismateriaalina.

Ranta-asemakaavan muutoksella mahdollistetaan yhden uuden omakotitalon sekä kahden uuden loma-asunnon rakentaminen, lisäksi alueella olevat vanhan maatilan rakennukset osoitetaan maatilan talouskeskusten korttelialueena. Kerrosluku kaikilla korttelialueilla on I½, rakennusoikeutta maatilan talouskeskukselle on osoitettu 500 m2, rantasaunalle 20 m2, uudelle omakotitontille 250 m2 ja kummallekin loma-asuntotontille 140 m2.

Uusi rakentaminen sijoittuu 200 m etäisyydelle rannasta, joten rakennuspaikkojen rakentuminen ei muuta maisemaa merkittävästi.

Kunnanjohtaja

Kunnanhallitus päättää hyväksyä laaditut vastineet sekä niiden pohjalta laaditut kaavaehdotusasiakirjat ja asettaa ne julkisesti nähtäville MRL ja MRA mukaisesti ehdotusvaiheen kuulemista varten ja pyytää tarvittavat lausunnot.

Kunnanhallitus
Hyväksyttiin.

------------------------- ----------------------------------------------------------------------------------------------

vt rakennustarkastaja:

Tekninen lautakunta toteaa lausuntonaan, ettei sillä ole huomautettavaa kaavaehdotuksesta.

Tekninen lautakunta:


Tekninen lautakunta hyväksyy vt. rakennustarkastajan esityksen.

Juha Nevala poistui 19.46 ------------------------- Kaavaehdotuksesta annettava lausunto otetaan uudestaan käsittelyyn.
26.10.2021 pidetyssä teknisen lautakunnan kokouksessa pykälää 134 oli käsittelemässä teknisen lautakunnan varsinaisen jäsenen lisäksi hänen henkilökohtainen varajäsenensä.

vt rakennustarkastaja:

Tekninen lautakunta toteaa lausuntonaan, ettei sillä ole huomautettavaa kaavaehdotuksesta.

Tekninen lautakunta:

Lautakunta hyväksyy vt.rakennustarkastajan esityksen.

Juho Kiiskilä jääväsi itsensä.
Peruste: Hallintolaki 28 § 1. mom. kohta 1
------------------------- Kunnanjohtaja
Kunnanhallitushyväksyy vastineet ja niiden perusteella tehdyt muutokset kaava-asiakirjoihin sekäesittää valtuustolle Lestijärven ranta-asemakaavan muutoksen hyväksymistä kiinteistöjen 421–401–2–33 ja 421–401–2–35 osalla.

Kunnanhallitus
Hyväksyttiin. ------------------------- Valtuusto
Hyväksyttiin.

Liitteet
Kaavaehdotus
Ehdotus
Kaavanlaatijan vastineet