Lestijärven kunnan päätökset > Valtuusto > Torstai 28.4.2022 klo. 19.00-21.10
19§ RETKEILYREITIT: LESTIJOKILAAKSON YLÄJUOKSU -HANKKEEN HALLINNOINNIN LISÄMÄÄRÄRAHA

Valmistelija: Kunnanjohtaja Anne Kurkela

"Retkeilyreitit: Lestijokilaakson yläjuoksu" -hankkeelle on haettu ja saatu jatkoaikaa 31.12.2022 saakka.Alun perin hankkeen suunniteltu aloitus oli kesällä 2019, mutta aloitus viivästyi mm. maanomistajien lupien hankinnan takia siten, että rahoituspäätös saatiin 15.11.2019. Viivästyminen siirsi syksylle 2019 suunnitellut kunnostustyöt talven yli lähes vuodella eteenpäin.

Hankkeen kunnostustyöt ovat edenneet hyvin, ja lähes kaikki suunnitellut toimenpiteet on tehty, mutta mm. opasteita ja infokylttejä puuttuu vielä.

Viime syksyn sateet toivat esiin uusia kunnostustarpeita hankkeen kohteena olevilla reiteillä. Mm. Kotojärven ja Hongiston järven läheisyydessä sekä Lestijoen taukopaikoilla ja väistöpolulla tuli esiin kosteita paikkoja, joita ei kuivin jaloin päässyt kulkemaan.

Alkuperäisen hankesuunnitelman ulkopuolelle jäi myös Hongiston leiri-/ulkoilukeskuksen läheisyydessä sijaitseva Ristinpolku ja sen päässä sijaitseva muistomerkki, joka on suosittu luontoretkikohde. Ristinpolulla on olemassa pitkokset mutta ne ovat huonossa kunnossa.

Hankesuunnitelman muutoksen ja jatkoajan myötä sääilmiöiden vaikutus reittien käytettävyyteen ja turvallisuuteen tulee huomioitua entistä paremmin. Retkeilyreittien käytettävyyttä lisää myös rakennustöiden jäännösmateriaalien hyödyntäminen mm. taukopaikkojen tason nostamiseksi.

Hankesuunnitelmaan tehtyjen täydennysten ja toteutuksen jatkoajan myötä investointihankkeen resurssit tulevat hyödynnetyksi täysimääräisesti. Investointihankkeen kokonaisbudjetti ei ylity. Jatkoaika kuitenkin lisää hallinnon ja erityisesti työnjohdon kustannuksia. Tästä syystä esitämme Lestijärven ja Toholammin kunnille, että ne myöntävät Retkeilyreitit: Lestijokilaakson yläjuoksu -investointihankkeen hallinnointiin ja toteutukseen lisärahoitusta yhteensä 6.000 euroa siten, että Toholammin kunnan osuus 5.000 euroa ja Lestijärven kunnan osuus 1.000 euroa. Vuoden 2022 rakennus- ja kunnostustoimenpiteet kohdistuvat pääsääosin Toholammin kunnan alueelle, Lestijärven kunnan alueella kunnostustoimet keskittyvät melontareitin lähtöpaikan sekä taukopaikkojen turvallisuuden lisäämiseen ja taukopaikkojen kunnostukseen.

Kunnanjohtaja

Kunnanhallitus esittää valtuustolle 1.000euron lisämäärärahanmyöntämistä investointihankkeen hallintoon ja toteutukseen, hankkeenjatkamiseksi 31.12.2022 asti, ja hankerahoituksen käyttämiseksi täysmääräisesti sillä edellytyksellä, että myös Toholammin kunta osallistuu hankkeeseen esitetyllä lisäresurssilla.

Kunnanhallitus
Kunnanhallitus esittää valtuustolle 1 000 euron lisämäärärahan myöntämistä talousarviokohtaan elinkeinoelämän kehittäminen.

Valtuusto
Hyväksyttiin.

Liitteet
Toimenpiteet
Lestijoen yläjuoksu