Lestijärven kunnan päätökset > Valtuusto > Torstai 28.4.2022 klo. 19.00-21.10
20§ LISÄMÄÄRÄRAHA-ANOMUS LUOTTAMUSHENKILÖILLE JA JOHTORYHMÄLLE SUUNNATTUUN KUNTA 2023 -KOULUTUKSEEN

Valmistelija: Kunnanjohtaja Anne Kurkela

Lestijärven kunnan luottamushenkilöillä ja johtoryhmällä on mahdollisuus osallistua yhdessä Kinnulan kunnan kanssa Jyväskylän kesäyliopiston Kohti uutta kuntamallia -sparraukseen. Sparraus koostuu kuntien johtoryhmille suunnatusta yhteissuunnittelu -tilaisuudesta sekä luottamushenkilöille ja johtoryhmälle suunnatuista neljästä Kunta 2023 -työpajasta. Työpajojen tarkoituksena on haastaa valmistautumaan kuntaa edessä oleviin rakenteellisiin ja toiminnallisiin muutoksiin hyvinvointialueelle siirtymävaiheessa.

Sparrauksen aiheet (alustava):

Muutokset Kinnulan ja Lestijärven kunnissa hyvinvointialueille siirryttäessä

Muutosten vaikutukset Kinnulan ja Lestijärven kuntien tehtäviin ja talouteen

Kunnan rooli ja vastuu kuntalaisten hyvinvoinnin turvaamisessa vuodesta 2023 alkaen

Kuntastrategian sekä hallintosäännön päivitys

Muut ”huolenaiheet”

Aikataulu (alustava):

4.5.2022 klo 10.00-12.00 yhteissunnittelutilaisuus kuntien johtoryhmille. Tarkoitus täydentää, kohdentaa, muuttaa ja tarkentaa työpajojen sisältöä

Kohti uutta kuntamallia 2023 -työpajat

I Työpaja 12.5.2022 klo 18.00, Lestijärven koulu. Kunnan palvelutehtävä. Valmistautumistehtävä seuraavaan työpajaan

II Työpaja 31.5. 2022 klo 18.00, Kinnulan koulu. Kunnan johtamisjärjestelmä. Valmistautumistehtävä seuraavaan työpajaan

III Työpaja kesäkuussa 22.6.2022 klo 18.00, Lestijärven koulu. Kunnan talouden ja omaisuuden muutokset. Valmistautuminen seuraavaan työpajaan

IV Työpaja elokuussa 25.8.2022 klo 18.00, Kinnulan koulu. Kuntalaisten hyvinvointi. Jatkotyöskentelyn stepit

Liitteestä olevasta koulutustarjouksesta ja koulutusesitteestä poiketen on Lestijärven ja Kinnulan ja kouluttajien välisessä neuvottelussa 6.4. sovittu, että sparraus on suunnattu kaikille Lestijärven kunnanhallituksen ja valtuuston luottamushenkilöille sekä johtoryhmälle, sekä että sparrauskerrat pidetään vuorottain sekä Lestijärvellä että Kinnulassa siten, että ensimmäinen kerta pidetään Lestijärven koululla.

Kouluttajina sparrauksessa ovat PMC Consultingista KT, dosentti, johdon- ja esimiesten työnohjaaja, ex-kunnanjohtaja Pirkko-Liisa Vesterinen ja FM, kadettiupseeri, ex-kunnanjohtaja Markku Vehkaoja. Kouluttajat ovat Kinnulan kunnalle tutut maakunnallisesta kuntakoulutuksesta.

Sparrauksen hinta on 7900€, josta Suomenselän kansalaisopiston osuus on 4900€, ja kuntien osuus asukasmäärän suhteessa siten, että Kinnulan osuus on 2010 € ja Lestijärven osuus 990 €.

Kunnanjohtaja
Kunnanhallitus esittää valtuustolle 990euron lisämäärärahanmyöntämistä luottamushenkilöille ja johtoryhmälle suunnattuun kunta 2023 -sparraukseen osallistumiseksisillä edellytyksellä, että myös Kinnulan kunta osallistuu kustannuksiin osuudellaan.

Kunnanhallitus

Hyväksyttiin. Lisämääräraha myönnetään kunnanvaltuuston kustannuspaikkaan.

Jukka-Pekka Tuikka palasi kokoukseen klo. 12.33.

Valtuusto
Hyväksyttiin.

Liitteet
Tarjous kohti uutta kuntamallia sparrauksesta
Alustava sisältö Kinnulaan ja Lestijärvelle