Lestijärven kunnan päätökset > Kunnanhallitus > Keskiviikko 25.5.2022 klo. 9.00-12.14
95§ POIKKEAMISLUPAHAKEMUS VELJEKSET BRANDT KONEYHTYMÄ OY
Veljekset Brandt Koneyhtymä Oy hakee poikkeamislupaa konekatoksen rakentamiselle kiinteistölle Palomaa.
Kiinteistö sijaitsee alueella, jossa Lestijärven osayleiskaavassa kaavamerkintä AT, kyläkeskuksen alue. Alue on tarkoitettu kylämäisen rakentamisen alueeksi. Alueelle saa rakentaa maatilojen talouskeskuksia ja omakotitaloja, lisäksi alueelle saa rakentaa kyläyhteisön toimintaa tukevia yleisiä rakennuksia. Alue sisältää myös sen tarvitsemat liikenneväylät ja -alueet, asukkaita palvelevat virkistysalueet, sekä yhdyskuntahuollon alueet.
Hakemuksen mukaan konekatoksen rakennusala on 228 m2. Hakemuksen perusteluissa ja erityisissä syissä mainitaan, että konekatoksen rakentaminen vähentää tarvetta säilyttää koneita ja laitteita piha-alueella, jolloin se parantaa alueen viihtyisyyttä sekä ympäristö-näkökohtia. Hakemuksen mukaan hanke ei aiheuta haittaa kaavoitukselle, luonnonsuojelulle, ympäristön suojelulle eikä aiheuta haitallisia ympäristö-, tai muita vaikutuksia.

Hakija on kuullut naapurikiinteistöjen omistajia, joilla ei ollut huomautettavaahakemuksen johdosta.
Naapurikiinteistön omistajat ovat antaneet suostumuksensa rakennuksen rakentamiselle 0,5 m metrin etäisyydelle kiinteistöjen välisestä rajasta. Konekatos sijaitsee 30 metrin etäisyydellä maantien keskiviivasta, eli ei sijaitse maantien suoja-alueella. Ely-keskuksen 19.4.2022 tekemän kielteisen päätöksen mukaan ely-keskus ei myönnä lupaa poiketa liikennejärjestelmästä ja maanteistä annetun lain 44-46 § mukaisesta kiellosta pitää rakennusta tai varastoa, aitaa taikka muuta rakennelmaa tai laitetta maantien suoja-alueella.
Rakennuspaikka sijaitsee pohjaveden muodostumisalueella.

vt rakennustarkastaja:

Tekninen lautakunta toteaa lausuntonaan kunnanhallitukselle, että se puoltaa poikkeamisluvan myöntämistä konekatoksen rakentamiselle osayleiskaavan AT-alueelle.

Rakentamisen ei voida katsoa tuottavan haittaa kaavoitukselle, kaavan toteuttamiselle tai alueidenkäytön muulle järjestämiselle, eikä vaikeuttavan luonnonsuojelun tavoitteiden eikärakennetun ympäristön suojelemista koskevien tavoitteiden saavuttamista.
Poikkeamineneijohdavaikutuksiltaan merkittävään rakentamiseen taimuutoin aiheuta merkittäviä haitallisia ympäristö- tai muita vaikutuksia.

tekninen lautakunta

Tekninen lautakunta puoltaa konekatoksen rakentamislupaa.


------------------------- Kunnanjohtaja
Kunnanhallitus myöntää poikkeamisluvan konekatoksen rakentamiseen osayleiskaavan AT-alueelle.

Kunnanhallitus
Hyväksyttiin.

Susanna Kuorikoski ja Pentti Untinen ilmoittivat esteellisyytensä ja poistuivat asian käsittelyn ajaksi. Peruste Hallintolaki 28 § mom. 5. Pöytäkirjanpitäjäksi pykälä ajaksi valittiin Sirpa Parkkila.

Liitteet
Julkisivut
Pohja ja leikkaus
Asemapiirustus
Poikkeamislupahakemus