Lestijärven kunnan päätökset > Valtuusto > Torstai 29.9.2022 klo. 19.00-19.38
42§ LESTIJÄRVEN RANTA-ASEMAKAAVAN LAAJENNUS: PAANANEN

Ari-Pekka Paananen hakee Lestijärven ranta-asemakaavan laajentamista kiinteistön 421–401–3–13 osalla. Aluetta ei ole voimassa olevaa kaavaa.

Alueella on kaksi vanhempaa rakennusta, kesämökki ja vaja, sekä uusi saunarakennus. Kaavan tavoitteena on tontin huomioiminen tasavertaisena rakennuspaikkana suhteessa sitä ympäröiviin rakennuspaikkoihin.

Tavoitteena on muodostaa yksi omarantainen rakennuspaikkaa nykytilanteen mukaisesti.

Paananen esittää kaavan laatijaksi työn suorittamiseen lupautunutta Plandea Oy:tä, Ville Vihanta YKS 691.

Ari-Pekka Paananen sitoutuu vastaamaan ranta-asemakaavan laajentamisesta aiheutuvista kustannuksista.

Plandea Oy on laatinut alueelta kaavaluonnosasiakirjat valmisteluvaiheen kuulemista varten.Ranta-asemakaavan muutoksella mahdollistetaan yhden lomarakennuspaikan rakentuminen samoin periaattein kuin viereiset rakennuspaikat ovat rakentuneet

Kerrosluku on Iu½, rakennuspaikalle saa rakentaa enintään kolme rakennusta. Rakennusoikeuden enimmäismäärä on 140 k-m2, josta erillisen saunan max. koko on 30 k-m2 ja erillisen varaston max. koko on 30 k-m2.

Erillinen sauna tulee sijoittaa pääsääntöisesti vähintään 15 m ja muut rakennukset vähintään 30 m etäisyydelle vesirajasta, mikäli maasto- tai maanomistusolosuhteet tontilla eivät vaadi poikkeavaa sijoitusta.

Kunnanjohtaja

Kunnanhallitus merkitsee toimitetut asiakirjat tiedoksi, päättää hyväksyä maanomistajan aloitteen ja käynnistää alueella ranta-asemakaavan laajentamisen.

Kunnanhallitus päättää kuuluttaa ranta-asemakaavan vireille ja asettaa laaditut asiakirjat julkisesti nähtäville maankäyttö- ja rakennuslain 62 §:n ja maankäyttö- ja rakennusasetuksen 30§:n mukaisesti valmisteluvaiheen kuulemista varten (14vrk). Suunnitelma osallistumis- ja vuorovaikutussuunnitelmasta on esitetty kaavaselostuksessa (MRL 63§).

Kunnanhallitus päättää hyväksyä kaavan laatijaksi Plandea Oy:n.

Kunnanhallitus
Hyväksyttiin.

-------------------------

Ranta-asemakaavan laajennus on ollut yleisesti nähtävillä valmisteluvaiheen kuulemista varten 1.6.-4.6.2022 välisen ajan. Kaavasta ei jätetty lausuntoja tai mielipiteitä.

Plandea Oy on valmistellut kaavaehdotusasiakirjat päivämäärällä 17.6.2022.

Ranta‐asemakaavaehdotusta on tarkennettu pohjakartan ja rakennusalan osalta. Pohjakarttaan on lisätty alueelle sijoittuva saunarakennus sekä rakennusala on osoitettu vain rantaan. Muutoin kaavaehdotus on kaavaluonnoksen mukainen.

Kunnanjohtaja

Kunnanhallitus päättää asettaa laaditut asiakirjat julkisesti nähtäville maankäyttö- ja rakennuslain 65 1§ ja maankäyttö- ja rakennusasetuksen 27 § mukaisesti ehdotusvaiheen kuulemista varten (14 vrk, vaikutuksiltaan vähäinen ranta-asemakaavan laajennus) ja pyytää lausunnon Etelä-Pohjanmaan Ely-keskukselta ja tekniseltä lautakunnalta.

Kunnanhallitus
Hyväksyttiin.

------------------------- vt rakennustarkastaja:

Tekninen lautakunta toteaa lausuntonaan, ettei sillä ole huomautettavaa kaavaehdotuksesta.

Tekninen lautakunta

Teknisellä lautakunnalla ei ole huomautettavaa.
-------------------------
Hallintojohtaja
Kunnanhallitushyväksyy kaava-asiakirjat sekäesittää valtuustolle Lestijärven ranta-asemakaavan laajennuksen hyväksymistä kiinteistön 421-401-3-13 osalta.

Kunnanhallitus
Hyväksyttiin.
-------------------------
Valtuusto
Hyväksyttiin.

Liitteet
Kaavaselostus
Kaavakartta