Lestijärven kunnan päätökset > Tekninen lautakunta > Tiistai 06.06.2023, klo 18.30 - 21.00
30§ LAUSUNTO POIKKEAMISLUPAHAKEMUKSESTA
Arvo ja Marja Kokkonen ovat toimittaneet rakennusvalvontaan poikkeamislupahakemuksen kerroalaltaan 36 m2 suuruisen autosuoja/varastorakennuksen rakentamiseksi tilalle RN:o 421-401-2-25. Tilalle on aiemmin rakennettu vapaa-ajan asunto, saunarakennus sekä aitta, joiden yhteenlaskettu kerroasla on 117 k-m2. Lisäksi tilalla on lato, joka on suunniteltu poistettavaksi.

Tila sijaitsee Lestijärven ranta-asemakaava-alueella.Kaavamääräysten mukaan rakennuspaikalle saa rakentaa enintään kolme rakennusta. Rakennusoikeuden enimmmäismäärä on 140 k-m2, josta erillisen saunan maksimi koko on 30 k-m2 ja erillisen varaston maksimi koko on 30 k-m2.
Poikkeamislupaa haetaan rakennusoikeuden ylitykselle sekä rakennusten lukumäärän ylittymiselle. Kerrosala ylittyisi 13 k-m2 ja rakennusten lukumäärä ylittyisi yhdellä. Autosuojan/varastorakennuksen koko ylittäisi varastorakennukselle sallitun maksimi koon.

MRL 171 §:n mukaan kunta voi erityisestä syystä hakemuksesta myöntää poikkeamisen tässä laissa säädetystä tai sen nojalla annetusta rakentamista tai muuta toimenpidettä koskevasta säännöksestä, määräyksestä, kiellosta tai muusta rajoituksesta.

Poikkeamista ei kuitenkaan saa myöntää, jos se:

1) aiheuttaa haittaa kaavoitukselle, kaavan toteuttamiselle tai alueiden käytön muulle järjestämiselle;
2) vaikeuttaa luonnonsuojelun tavoitteiden saavuttamista;
3) vaikeuttaa rakennetun ympäristön suojelemista koskevien tavoitteiden saavuttamista; tai
4) johtaa vaikutuksiltaan merkittävään rakentamiseen tai muutoin aiheuttaa merkittäviä haitallisia ympäristö- tai muita vaikutuksia.


Hakija on perustellut hakemuksensa erityiset syyt hakemuksen liitteessä. Erityisenä syynä mainitaan suunnitellun rakennuksen käyttötarve,

vt rakennustarkastaja:

Poikkeaminen ei aiheutahaittaa kaavoitukselle, kaavan toteuttamiselle tai alueiden käytön muulle järjestämiselle, vaikeutaluonnonsuojelun tavoitteiden saavuttamista, vaikeutarakennetun ympäristön suojelemista koskevien tavoitteiden saavuttamista, tai johdavaikutuksiltaan merkittävään rakentamiseen tai muutoin aiheuttaa merkittäviä haitallisia ympäristö- tai muita vaikutuksia.

Tekninen lautakunta toteaa lausuntonaan kunnanhallitukselle, että se puoltaa poikkeamisluvan myöntämistä Arvo ja Marja Kokkosen autosuoja/varastonrakentamiseksi omistamalleen Marjametsä-nimiselle tilalle RN:o 421-401-2-25hakemuksessa mainituin perustein.

Päätös on voimassa päätöksen antopäivästä lukien kaksi (2) vuotta.
Päätöksestä peritään hankkeen toteuttajalta hyväksytyn taksan mukainen maksu, 300 €.

tekninen lautakunta
Tekninen lautakunta toteaa lausuntonaan kunnanhallitukselle, että se puoltaa poikkeamisluvan myöntämistä Arvo ja Marja Kokkosen autosuoja/varastonrakentamiseksi omistamalleen Marjametsä-nimiselle tilalle RN:o 421-401-2-25hakemuksessa mainituin perustein.



Liitteet
Kaavamääräykset
Ranta-asemakaava
Asemapiirros
Poikeamislupahakemus