Lestijärven kunnan päätökset > Kunnanhallitus > Keskiviikko 11.10.2023 klo. 9.00
142§ Esitys Vehkanevan aurinko- ja tuulivoimapuiston yleiskaavahankkeen käynnistämisestä
Valmistelija Juha Timo, vt rakennustarkastaja

Lestijärven kuntaan on 5.7.2023 saapuneella kirjeellä WestWind Oy esittää, että Lestijärven kunnanhallitus tekisi päätöksen tuulivoimayleiskaavan laatimisesta Lestijärven ja Kinnulan rajan läheisyyteen, Iso-Ruonasen eteläpuolelle ja Jatkonjärven itäpuolelle sijoittuvalle alueelle. Yleiskaava laadittaisiin siten, että sitä olisi mahdollista käyttää tuulivoimaloiden rakennuslupien perusteena Maankäyttö- ja rakennuslain 77a ja 77 b § mukaisesti.
Selvitysten perusteella suunnittelualueelle olisi mahdollista sijoittaa 16 tuulivoimalaa noin 2200 ha hankealueelle. Esityksen mukaan yksi voimaloista sijoittuisi Lestijärven puolelle.
Lestijärven osayleiskaavassa alueen kaavamerkintä on MU, Metsätalousalue, ulkoilun ohjaamistarvetta. Kaavamääräysten mukaan alue on tarkoitettu pääasiassaa metsätalouskäyttöön, mutta jolla on ulkoilun ohjaamistarvetta reitistöineen ja levähdyspaikkoineen. Metsänkäsittelyssä ulkoilureitit ja rakenteet ympäristöineen tulee erityisesti ottaa huomioon, metsänkäsittelyn tavoitteena on muutoinkin tukea alueen virkistyskäyttöä. Alueelle saa rakentaa vain virkistyskäyttöa tukevia keveitä rakennuksia ja rakennelmia.


Vt rakennustarkastaja:

Tekninen lautakunta päättää
1.esittää kunnanhallitukselle että WestWind Oy:n esittämälle alueelle laaditaan oikeusvaikutteinen osayleiskaava tuulivoimapuistolle.
2.esittää kunnanhallitukselle, että laaditaan kaavoitussopimus WestWind Oy:n kanssa ja sopimus tuodaan kunnanhallitukslle hyväksyttäväksi. Kaavan laadinnasta aiheutuvien kustannusten kattamiseksi WestWind Oy velvoitetaan korvaamaan kaavoituksen kustannukset kokonaisuudessaan.

Kunnanjohtaja:
Tekninen lautakunta päättää
  1. esittää kunnanhallitukselle että WestWind Oy:n esittämälle alueelle laaditaan oikeusvaikutteinen osayleiskaava tuulivoimapuistolle.
  2. esittää kunnanhallitukselle, että laaditaan kaavoitussopimus WestWind Oy:n kanssa ja sopimus tuodaan kunnanhallitukslle hyväksyttäväksi. Kaavan laadinnasta aiheutuvien kustannusten kattamiseksi WestWind Oy velvoitetaan korvaamaan kaavoituksen kustannukset kokonaisuudessaan.
Tekninen lautakunta:
Hyväksyttiin.
-------------------------
Esittelijä: Kunnanjohtaja Päivi Rautio

Päätöehdotus:
Kunnanhallitus päättää
  1. laatia oikeusvaikutteisen osayleiskaavan tuulivoimapuistolle WestWind Oy:n esittämälle alueelle
  2. laatia kaavoitussopimuksen WestWind Oy:n kanssa.
Kaavan laadinnasta aiheutuvien kustannusten kattamiseksi WestWind Oy velvoitetaan korvaamaan kaavoituksen kustannukset kokonaisuudessaan.
Kaavoitussopimuksen hyväksyy kunnanhallitus.

Päätös:
Hyväksyttiin.

Liitteet:
61.1. Esitys
61.2 Karttaliitteet
61.3 Ei julkiset karttaliitteet
61.4 Puolustusvoimien lausunto
61.5 Esite

Liitteet
Kaavoitussopimus
Esite
Karttaliitteet
Puolustusvoimien lausunto
Esitys