Lestijärven kunnan päätökset > Valtuusto > Keskiviikko 22.6.2022 klo. 19.00-21.57
32§ LESTIJÄRVEN KUNNAN STRATEGIA VUOSILLE 2022-2025
Valmistelija: Kunnanjohtaja Anne Kurkela

Kuntalain 37 § mukaan kunnassa on oltava kuntastrategia, jossa valtuusto päättääkunnan toiminnan ja talouden pitkän aikavälin tavoitteista. Lain mukaankuntastrategiassa tulee ottaa huomioon kunnan asukkaiden hyvinvoinnin edistäminen,palvelujen järjestäminen ja tuottaminen, kunnan tehtäviä koskevissa laeissa säädetytpalvelutavoitteet, omistajapolitiikka, henkilöstöpolitiikka, kunnan asukkaidenosallistumis- ja vaikuttamismahdollisuudet sekä elinympäristön ja alueen elinvoimankehittäminen. Kuntastrategiassa tulee määritellä myös sen toteutumisen arviointi jaseuranta.

Lestijärven kuntastrategian valmistelu aloitettiin syksyllä 2021 kuntakierroksella. Kuntalaisille suunnatut työpajat järjestettiinYli-Lestillä, kirkonkylällä ja Syrin kylällä. Työpajoissa arvioitiin edellisen kuntastrategian sisältöä ja muutostarpeita uuden strategiakauden näkökulmasta sekä keskusteltiin toimivasta kuntastrategiamallista ja strategian ulkoasusta. Valmistelutyötä jatkettiin valtuuston kahdessa strategiaillassa, joissa määriteltiin strategialle visio, arvot ja kriittiset menestystekijät.Aikaansaatu luonnos työstettiin viranhaltijatyönä kuullen keskeisiä viranhaltijoita. Strategia pohjautuu nykytilanteen analyysiin ja strategisiksi tavoitteiksi valtuustokaudelle 2021-2025 on valittu Lestijärven kunnan kehittymisen kannalta oleellisimmat ja tärkeimmat asiat. Strategia tavoitteineen ohjaa koko kunnan toimintaa ja strategian toteutumista arvioidaan vuosittain tilinpäätöksen yhteydessä.

Kunnanjohtaja
Kunnanhallitus esittää valtuustolle oheisen kuntastrategian hyväksymistä.
Kuntastrategiasta laaditaan esitys esipuheineen valtuuston kokoukseen 28.4.

Kunnanjohtajan muutettu päätösesitys
Kunnanhallitus päättää, että strategiaan tehdään tarkennuksia ja strategia käsitellään uudelleen seuraavassa kunnanhallituksessa.

Kunnanhallitus
Hyväksyttiin.
Kunnanjohtaja
Kunnanhallitus esittää valtuustolle oheisen kuntastrategian hyväksymistä.

Kunnanhallitus
Hyväksyttiin. Lisätään strategiaan missio, arviointi neljä kertaa vuodessa osavuosikatsauksen yhteydessä ja strategian tarkistaminen vuosittain.

Aimo Itäniemi poistui kokouksesta klo. 11.00.
Pidettiin ruokatauko klo. 11.28-11.57
Valtuusto
Hyväksyttiin.

Liitteet
Kuntastrategia 2022-2025 luonnos
Liite 1. Strategiakartta