Lestijärven kunnan päätökset > Kunnanhallitus > Tiistai 22.05.2018 klo 09.00-11.41
73§ KASENETIN YHTIÖTTÄMINEN

Kunnanvaltuusto on kokouksessaan 1.6.2017 päättänyt, että KaseNet-valokuituverkko ja verkkoliiketoiminta yhtiöitetään KaseNet Oy:ön käyvän arvon apporttina suunnattua osakeantia vastaan. Kunnanvaltuusto on valtuuttanut kunnanhallituksen määrittämään luovutuksen ehdot sekä päättämään muista yhtiöittämiseen ja sen täytäntöönpanoon liittyvistä asioista ja nimeämään henkilön edustamaan kuntaa perustettavassa yhtiössä. Yhtiöittämisen perustamistoimet pyritään hoitamaan siten, että yhtiö aloittaa toimintansa 1.6.2018.

TALVEA on laatinut yhtiöittämisen asiakirjaluonnokset (apporttiomaisuuden luovutuskirja, henkilöstön siirtosopimus, osakeantipöytäkirja, merkintälista, osakassopimus) yhteistyössä taseyksikön johtajan kanssa ja luonnokset on lähetetty kunkin kunnan johtajan nähtäväksi.

Verohallinto on Kaustisen kuntaa koskevalla ennakkoratkaisullaan 2.5.2018 (saatu 9.5.2018), katsonut, että kunnan luovuttaessa tietoverkkotoiminnan vastikeosakkeet ovat verovapaata tuloa tuloverolain 21 §:n mukaisesti. Lestijärven ja Kaustisen kunnan arvonlisäverotusta koskevalla ennakkoratkaisulla 23.3.2018 verohallinto on katsonut, että luovutukseen sovelletaan arvonlisäverolain 27 §:ää, jonka mukaan kyseessä on veroton kiinteistön luovutus.

Osakassopimusluonnoksen mukaan jokaisella osakaskunnalla on oikeus nimetä yksi KaseNet Oy:n hallituksen jäsen. Kunnan edustaja voidaan valita KaseNet Oy:n yhtiökokouksessa yhtiön hallituksen jäseneksi.

Kunnanjohtaja

Kunnanhallitus päättää

- hyväksyä valokuituverkon ja verkkoliiketoiminnan luovutuksen ehdot ja liitteenä olevat yhtiöittämisen asiakirjat (apporttiomaisuuden luovutuskirja, henkilöstön siirtosopimus, osakeantipöytäkirja, merkintälista, osakassopimus)

- valita kuntaa edustamaan KaseNet Oy:ssä henkilön

ja

- valtuuttaa kunnanjohtajan viimeistelemään kaikki yhtiöittämiseen liittyvät asiakirjat sekä allekirjoittamaan tarvittavat asiakirjat kunnan puolesta
- päätös voidaan panna täytäntöön ennen valitusajan umpeutumista.

Kunnanhallitus

Hyväksyttiin, kuntaa edustamaan valittiin Esko Ahonen.


Liitteet
Osakassopimus
Luovutuskirja
Yhtiökokouspöytäkirja
Merkintälista
Henkilöstön siirtosopimus